Öğrencilerimizin gelişim özelliklerini göz önünde bulundurarak onların kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, ahlaklı ve dengeli kişiliklere sahip bireyler olarak yetişmelerinde sporun ve beden eğitimi dersinin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz.
Beden eğitimi derslerinin temel amacı; öğrencilerimizin zihin - beden bütünlüğünün gelişimine, sinir-kas ve eklem koordinasyonuna, yaşam boyu sporun sağlığa faydaları konusunda bilinçlendirilmelerine, işbirliği ve takım ruhu içerisinde hareket etme becerisi kazanmalarına, kurallara göre davranma alışkanlığı kazanmalarına, güven duygusunu pekiştirmelerine yardımcı olmaktır.
Sporda başarının en temel şartı spor bilincinin küçük yaşta kazandırılması ve yeteneklerin keşfedilerek doğru yönlendirmeler ve eğitimlerle geliştirilmesidir. Bunun bilinci ile öğrencilerimize spor yapma alışkanlığını anaokulu çağındayken kazandırmayı hedefliyoruz. Farklı spor dallarında uzmanlığı bulunan zengin beden eğitimi kadromuzun amacı, her öğrencimizin basketbol, voleybol, tenis, yüzme, masa tenisi, mini golf gibi belli başlı sporları deneyimlemelerini sağlayıp her öğrencimizi en az bir spor dalına yönlendirmektir.   Bu nedenle beden eğitimi derslerinin yanı sıra hafta içi - hafta sonu kulüp çalışmalarında, antrenmanlarda, maç hazırlıklarında, teneffüslerde kullanım amacına hizmet eden her birimin kendine ait olimpik basketbol voleybol sahaları, tenis kortları, masa tenisleri, yarış parkurları, kamp çadırları mevcut olup, 3000 m’lik kapalı spor kompleksimizde ise 200 izleyici kapasiteli olimpik basketbol/voleybol sahası, 9 Parkurlu mini golf sahası, Yarı olimpik yüzme havuzu, Jimnastik salonu, Tırmanma duvarı yer almaktadır.
Çeşitli yaş gruplarına hitap eden baketbol, voleybol, tenis takımlarımız mevcuttur. Bu takımlarımız kuruluşlarından itibaren bir çok Mersin dereceleri ve Türkiye dereceleri kazanmıştır.

Oldukça yoğun bir antrenman programımız olup, antrenmanlarımız okul bünyesindeki spor tesislerinde yapılmakla beraber antrenman çıkışında öğrencilerimiz servislerle evlerine teslim edilmektedir.