Bulunduğumuz yüzyılda hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmak kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. Teknolojiyi onun esiri olmadan doğru kullanmak, işimize yarayacak, hayatımızı kolaylaştıracak şekle sokmak yaşadığımız çağda sahip olunması gereken en önemli yetenektir. İnsanların makineleştiği, sosyal ilişkilerin hep bir teknolojik aletle sağlandığı günümüzde en büyük sorumluluklarımızdan birinin öğrencilerimizin çağı yakalamaları, çağın gerektirdiği donanıma sahip olmalarını sağlarken bunun onların sosyal açıdan sağlıklı bireyler olmalarının önüne geçmesini engellemektir. Dünyaya ekranlar aracılığıyla değil dünyayı kendi gözleriyle görmelerini onlara öğretmek ama öte yandan yeniliklere, gelişmelere hakim olmalarını sağlamak için büyük çaba harcamaktayız.
Özel Güney Gelişim Okullarının tüm birimlerinde derslikler, etüt odaları, kütüphaneler, teknoloji ve fen laboratuvarları, bölüm ve yönetim odalarında iletişim ağlarına hızla erişilebilen kablolu ve kablosuz ağ bağlantıları ile çağdaş bir eğitim öğretim ortamı sunulur. Yapılan her türlü öğrenci merkezli etkinlik; her sınıfta bulunan projeksiyon cihazları, yazıcılar ve tarayıcılar ile desteklenir. Öğretmenler dersliklerinde; görsel, işitsel ve dokunsal olanakları olan projeksiyon teknolojisi ile öğrencilere etkileşimli ve farklı öğrenme
yöntemlerini sunarlar. 
 
İlkokul 3. Sınıf itibariyle başlayan Kodlama ve Robotik dersi bilişim laboratuvarımızda birçok yazılım tarafından desteklenen 24 adet Imac (Apple) bilgisayar, Apple TV, Ipad kullanılarak gerçekleştirilir. Bilişim laboratuvarı nitelikli eğitimin gerektirdiği teknolojik yeniliklere göre sürekli geliştirilir. Öğrencilerin internet üzerinden girmesi sakıncalı siteler özel filtreleme programları ile engellenir. Kurum içi ağ güvenliği; güvenlik duvarı, kurumsal antivirüs koruması, web filtreleme (internet kontrol ve sınırlandırma) gibi güvenlik-kontrol yazılımları ve cihazları ile sağlanır.
 
Robotik çalışmalarında MIT üniversitesi ve LegoGroup tarafından geliştirilmiş “WeDO” ve “LEGO® MINDSTORMS®” robotik setleri kullanılır. Öğrenciler lego setlerini kullanarak özgün tasarımlar üretir, dişlileri, basit makine mekanizmalarını öğrenir, hazırladıkları mekanizmaları sensörler ve motor kullanarak nasıl çalıştırabileceklerini uygulamalı olarak keşfederler. Bu çalışmalar aracılığıyla çocuğa özgün ve yaratıcı düşünebilme, yeni olasılıklar hayal edebilme, sebep sonuç bağlantısı kurabilme, gözlem ve ölçüm sonuçlarına dayanarak farklı fikirleri deneyimleme,  çizimler, tablolar ve grafikler kullanarak verileri sunabilme becerileri kazandırırken  matematik ve fen bilimleri gibi derslerinin gelişimine de katkı sağlamak amaçlanır.
 
Özel Güney Gelişim okulları teknolojiyi yakından takip ederek çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimlerine en yüksek ölçüde katkı sağlayacak yeni uygulamaları eğitim programlarına sürekli olarak entegre etmektedir. Her alanda yapılan etkinliklerde işin özünü ve niteliğini baz alarak öğrenciye sağlayacağı katkıyı ön planda tutan okulumuz eğitimde teknoloji kullanımına da aynı bilinçle yaklaşmaktadır.