Gelişim Anadolu Lisesi eğitiminde proje bazlı, yabancı dil ağırlıklı, akademik başarı odaklı eğitim anlayışını hayata geçirir. Öğrencilerin sadece üniversite sınavına değil, iş hayatına hazır olmaları hedeflenir.
İngilizce seviyelerini en üst düzeye taşımak ve PTE sınavlarına hazırlamak adına, kaliteli kaynaklarla edindikleri yabancı dil bilgilerini güncel eğitim metotlarıyla öğretmeyi ve bu bilgileri günlük hayatta da kullanabilmeyi hedefler.

LİSE EĞİTİM MODELİ  :

*  Bireysel Öğretim Modeli
*  Mentor (Danışman) Öğretmenlik Sistemi
*  Yabancı Dil Eğitimi
*  Üniversite sınavına Tam Hazırlık Sistemi
*  Uygulamalı Dersler ve Kulüp Çalışmaları
* Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları

LİSE EĞİTİM AŞAMALARI :

Öğrencilere okulu sahiplenme ve aidiyet duygusu kazandırılır.
Bireysel çalışma alışkanlığı, ders tekrarı  ve  ödev  yapabilme  sorumluluğu kazandırılır.
Derslerde elde edilen kazanımlar değerlendirilir. Özenle seçilmiş İngilizce ve Üniversite  hazırlık sınavları uygulanır. Böylece öğrenciler ulusal sınavlara hazır hale getirilir.
Özel Güney Gelişim Okulları Anadolu Lisesi Yabancı Dil Eğitimi Programı:
Sınıflarında da yoğun bir İngilizce programı izlenirken öğrencilerin günlük yaşantılarında yabancı dili etkin bir biçimde kullanabilmeleri, gelecekte, akademik ve iş hayatında başarılı olabilmeleri için gerekli altyapı kazandırılır 9.sınıftan itibaren online İngiltere merkezli PearsonProgressteslerine girerek seviyeleri ve ilerlemeleri ölçülür. Ana amacımız Lisemizi başarıyla bitiren öğrencilerimizin  Y.Ö.K tarafından onaylanmış  PTE Academic sınavlarında  başarılı olmalarıdır.

LİSE KABUL SİSTEMİMİZ

Özel Güney Gelişim Anadolu Lisemize kayıtta MEB’lığının yaptığı merkezi sınavın sonuç puanı esas alınmıştır. Merkezi sınavdan alınan  puan durumu göz önünde bulundurularak okulumuzun belirlediği oranlarda bursluluk sistemi uygulanmaktadır.Kazanılan burs dört eğitim-öğretim yılı geçerlidir.Öğrencinin başarısı, davranışı ve okula devamlılığı burs sisteminin sürekliliğinde önemlidir.