Oku-Buluş-Paylaş Kulübü olarak bu kez Özel Güney Gelişim Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimle Anadolu Lisesi ve Mahmut Arslan Anadolu Lisesiyle Yahya Akel Fen Lisesine misafir olduk.
Türk edebiyatının güçlü postmodern kalemlerinden Oğuz Atay’ın üniversitedeki hocası Mustafa İnan’ın hayatını anlattığı  “Bir Bilim Adamının Romanı”nı Oku-Buluş-Paylaş kulübü olarak okuyup değerlendir. Bilimi, toleransı, tembelliği, üniversiteleri, “bizden neden bilim insanı çıkmıyor”u içtenlikle ve burkularak tartıştık. Bilimi maddi bir kaynak gücü oluşturmak ya da mevki edinmek için bir basamak gibi mi kullanmak yoksa maddi gücü elinin tersiyle itip kendini bilime mi adamak? Bir daha yaşama şansı bulamayacağı bir ömrün yanında hangisini tercih edince insan bir kahramana dönüşür? Ömrünün kahramanı mı olmak, ülkesine hizmet ederek tükenmek ve insanlığa hizmet sunarak literatürde bir kahramana mı dönüşmek? Hangisi daha omurgalı bir duruştu? Dünya, zekanın ürünü olarak ortaya koyduğun çalışmalar için seni ülkesine ısrarla davet ederken ömrünü geçim sıkıntıları içinde yine ülkeme faydam olsun özverisiyle geçirmek nasıl insanüstü bir çabadır, nasıl derin bir yurtseverliktir ve takdire şayandır!
Işıklar içinde uyu Mustafa İnan, bu ülke sana ve senin gibi nadir rastladığı diğer bilim insanlarına vefa borcunu ne yapsa ödeyemeyecektir!